Αρχική Ελλάδα Προσαγωγές και συλλήψεις ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από την οικία Μητσοτάκη

Προσαγωγές και συλλήψεις ανεμβολίαστων υγειονομικών έξω από την οικία Μητσοτάκη

366
0

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας προχώρησαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης, οι υγειονομικοί που παραμένουν σε αναστολή έξω από το σπίτι του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στον Λυκαβηττό. Αργότερα ακολούθησαν προσαγωγές και συλλήψεις περίπου 50 ατόμων, για απείθεια και παρακώλυση της κυκλοφορίας. Οι συλληφθέντες μεταφέρθηκαν στην ΓΑΔΑ και σήμερα αναμένεται να οδηγηθούν στην Εισαγγελία Αθηνών. Είχαν προηγηθεί οι πρόσφατες δηλώσεις της Μίνας Γκάγκα, περί του ενδεχομένου άρσης της διαθεσιμότητας των μη εμβολιασμένων υγειονομικών.

Την ίδια στιγμή στη γενικότερη πορεία του κορονοϊού αναμένεται αποκλιμάκωση της καμπύλης των κρουσμάτων, που δικαιολογεί την περιορισμένη αναγκαιότητα της 4ης δόσης του εμβολίου, σύμφωνα με την Επιτροπή ειδικών. Επίσης, παρατηρείται ότι οι παραλλαγές του covid διαφεύγουν των εμβολίων, με αποτέλεσμα εμβολιασμένοι τόσο με δύο όσο και με τρείς δόσεις να συνεχίζουν να νοσούν. Όσο για τις υπό-παραλλαγές 4 και 5 της Όμικρον. Οι οποίες κυριαρχούν στην παρούσα φάση, δεν καλύπτονται από τα εμβόλια, ενώ οι επαναμολύνσεις από εμβολιασμένους και μη είναι αυξημένες.

Παρόλα αυτά, η στοχοποίηση από την κυβέρνηση εξακολουθεί να υφίσταται, παρόλο που εδώ και περίπου ένα χρόνο βρίσκονται εκτός εργασίας, πραγματοποιώντας επαναλαμβανόμενες συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και απεργίες πείνας.

Να σημειωθεί ότι προ ολίγων ημερών συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε και έξω από το σπίτι του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη, ο οποίος με δήλωση του ανέφερε ότι στοχοποιείται η οικογένεια του, για τις αποφάσεις που έχει λάβει στον τομέα της υγείας. Τόνισε μάλιστα ότι αναμένει η καταδίκη τους από τον πολιτικό κόσμο.