Αρχική Ελλάδα Παράθυρο ευκαιρίας για αποζημιώσεις στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Παράθυρο ευκαιρίας για αποζημιώσεις στους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

395
0

Η πρώτη δικαστική απόφαση για καταβολή του 50% του μισθού των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολή εκδόθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Τριπόλεως. Το δικαστήριο δικαίωσε μια ανεμβολίαστη υγειονομικό του νοσοκομείου της Κορίνθου, που τέθηκε σε διαθεσιμότητα ένα χρόνο, στην οποία καταβλήθηκε το πρώτο μέρος του μισθού της.

Σύμφωνα με τα ισχύοντα νομοθετικά μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας, οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί τίθενται σε αναστολή των καθηκόντων τους, το οποίο συνεπάγεται μη είσπραξη του μισθού τους, δεδομένου ότι η περίοδος αναστολής λογίζεται σαν περίοδος παύσης εργασίας. η καταβολή του 50% του μισθού, ήταν δυνατή μόνο με την πραγματοποίηση της πρώτης δόσης του εμβολίου.

Τα δεδομένα αυτά ήρθε να ανατρέψει το Εφετείο Τριπόλεως με ειδικές νομοθετικές ρυθμίσεις προβάλλοντας το καθεστώς της εξαίρεσης για σοβαρούς οικονομικούς λόγους. Η υγειονομικός, πράγματι δεν διέθετε άλλη πηγή εισοδήματος πέραν του μισθού της, εβρισκόμενη σε οικονομική δυσπραγία. Μάλιστα ο δικηγόρος της εργαζομένης, τόνισε ότι μεταξύ των χιλιάδων υγειονομικών που βρίσκονται έως τώρα σε αναστολή, βρίσκονται πολύτεκνοι και οικονομικά ευάλωτοι, με μοναδικό εισόδημα τον μισθό της εργασίας τους και οι οποίοι δεν δύνανται να ανταπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους. H απόφαση αυτή δίνει το πράσινο φως και για τους υπόλοιπους υγειονομικούς να διεκδικήσουν τον μισθό τους.