Αρχική Ελλάδα Εξετάζεται η επαναφορά των ανεμβολίαστων υγειονομικών

Εξετάζεται η επαναφορά των ανεμβολίαστων υγειονομικών

203
0

Η αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα έφερε στο τραπέζι το ενδεχόμενο άρσης της αναστολής των ανεμβολίαστων υγειονομικών και την επιστροφή στην εργασία τους. Το φλέγον αυτό ζήτημα, συζητά τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό Θάνο Πλεύρη μέσα στο υπουργείο όσο και στην κυβέρνηση, εφόσον βέβαια το επιτρέπει η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας, καθώς τα δεδομένα συνεχώς μεταβάλλονται και η όποια απόφαση κρίνεται από την πορεία των κρουσμάτων. «Θα σας απαντήσω μόλις μπορώ, αυτή τη στιγμή δεν μπορώ, σας απαντώ ότι το συζητάμε» δήλωσε η ίδια χαρακτηριστικά στον ΑΝΤ1.

Βάσει δημοσιευμάτων, το ενδεχόμενο αυτό φημολογείται ότι είναι επηρεασμένο από την προεκλογική περίοδο, καθώς και από το περιστατικό στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο Θεσσαλονίκης με την ακύρωση της μεταμόσχευσης ήπατος, λόγω έλλειψης αναισθησιολόγου, το οποίο μάλιστα προκάλεσε την παρέμβαση της δικαιοσύνης.

Μεταξύ άλλων, η κα Γκάγκα αναφέρθηκε στις επαναμολύνσεις του κορωνοϊού από τις υπό-παραλλαγές Β.Ο4 και Β.Ο5 που βρίσκονται σε ύφεση, τα περισσότερα κρούσματα των οποίων αφορούν τις νεαρές ηλικίες και προκαλούν ωστόσο ήπια συμπτώματα. Στην τωρινή φάση, η επιδημιολογική κατάσταση βρίσκεται σε ύφεση, και σύντομα αναμένεται πτώση της καμπύλης. Παράλληλα, τόνισε την ανάγκη λήψης ατομικών μέτρων, όπως η χρήση της μάσκας όπου είναι αναγκαίο. Τέλος, αναφορικά με την 4η δόση του εμβολίου, η κυρία Γκάγκα τόνισε πως η αναγκαιότητά της αφορά τους πολίτες μεγάλης ηλικίας και τους έχοντες υποκείμενα νοσήματα.