Αρχική Διεθνή Χτυπήματα της Τουρκίας σε συριακό έδαφος

Χτυπήματα της Τουρκίας σε συριακό έδαφος

292
0

Στο χείλος πολεμικής σύρραξης βρίσκονται Τουρκία και Συρία, με την στρατιωτική επιχείρηση τουρκικών αεροσκαφών στα σύνορα της Βόρειας Συρίας, περιοχή που ελέγχεται από αντάρτες. Η τουρκική επιδρομή, είχε αποτέλεσμα τον θάνατο 17 Σύρων στρατιωτικών, μεταξύ αυτών και Κούρδων.

Στα πυρά ανταπέδωσαν οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, τον έλεγχο τον οποίων κατέχουν Κούρδοι μαχητές, και οι δυνάμεις του Τουρκικού Στρατού κλιμάκωσαν την επίθεσή τους, έπειτα και από κουρδική επίθεση ενός στόχου τους στα σύνορα καθώς και ως αντίποινα για τον θάνατο ενός τούρκου στρατιώτη από τις κουρδικές δυνάμεις.

Οι παραστρατιωτικές ομάδες που αποτελούνται από Κούρδους μαχητές, έχουν αναπτυχθεί στα σύνορα της Βόρειας Συρίας, ζώνη που αποτελεί στρατηγικό στόχο επίθεσης της Τουρκίας, ως ένας από τους όρους συμφωνιών για την ανάσχεση των διασυνοριακών επιθέσεων της Άγκυρας εναντίον των Κούρδων, με τους οποίους επί δεκαετίες το τουρκικό καθεστώς συγκρούεται εξαιτίας της απροθυμίας αναγνώρισης από μέρους του της Κουρδικής ταυτότητας.

Το ειδησεογραφικό πρακτορείο της Συρίας SANA, έδωσε ένα ηχηρό μήνυμα στην Τουρκία, ανακοινώνοντας πως «οποιαδήποτε επίθεση εναντίον θέσης που ελέγχουν οι δυνάμεις μας θα αντιμετωπιστεί άμεσα»

Η Τουρκία από τον Μάιο απειλεί με γενικευμένο πόλεμο την Συρία, σε μια προσπάθεια επίδειξης ισχύος και επεκτατικών βλέψεων, με κύριο στόχο τις κουρδικές δυνάμεις. Επιδίωξη της να δημιουργήσει μια ζώνη κατοχής κατά μήκος των τουρκοσυριακών συνόρων, σε βάθος τουλάχιστον 30 χλμ ούτως ώστε να αποτρέψει τη δημιουργία κουρδικής κρατικής οντότητας στα εδάφη της Συρίας αλλά και να μετεγκαταστήσει εκεί τμήμα των σουνιτικών συριακών πληθυσμών που σήμερα φιλοξενούνται ως πρόσφυγες σε τουρκικό έδαφος, επιδίωξη που αργά η γρήγορα θα τη φέρει σε ευθεία ρήξη με τη Δαμασκό.