Αρχική Διεθνή Προγραμματίστηκαν τα debates των ιταλικών βουλευτικών εκλογών

Προγραμματίστηκαν τα debates των ιταλικών βουλευτικών εκλογών

136
0
Il Presidente della Repubblica Sergio Mattarella con il Presidente del Senato Maria Elisabetta Alberti Casellati e con il Presidente della Camera Roberto Fico,al Parlamento in seduta comune per la cerimonia di giuramento .(foto di Francesco Ammendola - Ufficio per la Stampa e la Comunicazione della Presidenza della Repubblica)

Εν όψει των πρόωρων ιταλικών βουλευτικών εκλογών στις 25 Σεπτεμβρίου 2022, η Ιταλική δημόσια τηλεόραση προσφέρθηκε να φιλοξενήσει δυο ντιμπέιτ μεταξύ αρχηγών κομμάτων. Ο πρώτος γύρος θα πραγματοποιηθεί στις 7 Σεπτεμβρίου και ο δεύτερος στις 15. Η ιταλική τηλεόραση δεσμεύτηκε να εξασφαλίσει την μέγιστη δυνατή συμμετοχή και τηλεοπτική κάλυψη και αμεροληψία. Παράλληλα, είναι αρκετά πιθανό να φιλοξενηθούν ανάλογα ντιμπέιτ και από άλλα τηλεοπτικά δίκτυα, όπως και στο παρελθόν.

Ενώπιον των τηλεθεατών αναμένεται να συζητηθεί το πολιτικό πρόγραμμα των αρχηγών. Όσον αφορά το πρόγραμμα των συντηρητικών, οι βασικοί άξονες αφορούν την αυστηροποίηση της διαχείρισης του μεταναστευτικού, την ελάφρυνση του φορολογικού συντελεστή, τη στήριξη των οικογενειών και τη δέσμευση προς τις υποχρεώσεις του ΝΑΤΟ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Πρόσφατα ανακοίνωσε το πρόγραμμα της η αριστερά, όπου περιλαμβάνει τη νομιμοποίηση της ιατρικής κάνναβης, του γάμου ομοφυλόφιλων ζευγαριών, την έγκριση για επιλογή της ευθανασίας σε περιπτώσεις σοβαρής ασθένειας και την παροχή ιταλικής υπηκοότητας σε παιδιά μεταναστών που έχουν συμπληρώσει πέντε χρόνια φοίτησης.

Την πρωτιά φαίνεται να κατακτά ο συντηρητικός συνασπισμός που αποτελείσαι από τα κόμματα Fratelli D’Italia  (που προηγείται στις δημοσκοπήσεις με 23,7%), Λέγκα και Φόρτσα Ιταλία εκπροσωπώντας, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση, το 49,5% των ψηφοφόρων, οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι με την κυβέρνηση Ντράγκι,.

Από την άλλη, η αριστερή πτέρυγα, το κεντροαριστερό Δημοκρατικό Κόμμα, οι Πράσινοι και η Ιταλική Αριστερά μόλις αγγίζουν το 30,6% ενώ τα Πέντε Αστέρια βρίσκονται στο 9,8%. Ισχυρό παραμένει το σενάριο για ενδεχόμενη συμμαχία του Κεντροαριστερού Δημοκρατικού κόμματος με τα Πέντε Αστέρια, ως προσπάθεια ανάσχεσης της εκλογικής απήχησης του συντηρητικού συνασπισμού.