Αρχική Επικαιρότητα Διαγραφή Μπογδάνου από την Εθνική Δημιουργία

Διαγραφή Μπογδάνου από την Εθνική Δημιουργία

266
0

Δεν άργησαν να φανούν οι εσωκομματικές αντιθέσεις εντός του νεοϊδρυθέντος κόμματος «Εθνική Δημιουργία» με αποκορύφωμα την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου, έπειτα από την διαφωνία του με τον  Φαήλο Κρανιδιώτη αναφορικά με το ζήτημα των τηλεφωνικών υποκλοπών, ο οποίος μέσα από tweet παρείχε στήριξη στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Συγκεκριμένα, τάχθηκε υπέρ της παρακολούθησης του τηλεφώνου του Νίκου Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για υπόνοιες σχετικά με την προσωπική του ζωή.

Να σημειωθεί πως ο Μπογδάνος, διαχώρισε πλήρως την θέση του επ’ αυτού, τασσόμενος κατά της τηλεφωνικής παρακολούθησης, εξαπολύοντας πυρά στον πρωθυπουργό αναφορικά με την διασπορά φημών και απειλών εναντίον του Ανδρουλάκη, κάνοντας λόγο για υπονόμευση της θεσμικότητας από του παρακρατικούς εκβιασμούς.

Τους τριγμούς αυτούς, ακολούθησε η κοινή δήλωση των συνιδρυτών της Εθνικής Δημιουργίας Θάνο Τζήμερο και Φαήλο Κρανιδιώτη, οι οποίοι ανακοίνωσαν τη διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από το κομματικό φορέα, κατηγορώντας τον για αντιδεολογική συμπεριφορά. Αναφέρουν χαρακτηριστικά. «Με λύπη μας ανακοινώνουμε την διαγραφή του Κωνσταντίνου Μπογδάνου από την Εθνική Δημιουργία. Η λύση μας κατέστη αναπόφευκτη λόγω της προσωπικής στρατηγικής του, της αμετροεπούς και αντιδεοντολογικής συμπεριφοράς του, της απαξίωσης των αρχών μας, της υιοθέτησης από μέρους του της λογικής του πολιτικού κόστους εις βάρος της ασυνέπειας και του αλαζονικού του χαρακτήρα που υπονόμευαν την ενότητα και τις πολιτικές της προσπάθειας μας. Συνεχίζουμε για μια φιλελεύθερη πατριωτική πολιτική, με πυξίδα την κοινή λογική.». Σημειωτέον, πως προηγουμένως του ζήτησαν να πάρει πίσω την δήλωση του, προτού λήξουν την συνεργασία, ωστόσο εκείνος, για λόγους ηθικής και πολιτικής δεοντολογίας, αρνήθηκε

Σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ τοποθετήθηκε ο Κ. Μπογδάνος με αφορμή το περιστατικό της διαγραφής του, επισημαίνοντας ότι «δεν έφυγα από την ΝΔ για να στηρίξει ένα σύστημα υποκλοπών και παρακρατικών μεθοδεύσεων δια της τεθλασμένης», χαρακτηρίζοντας ουσιαστικά την Εθνική Δημιουργία ως παράρτημα της Νέας Δημοκρατίας.  Επίσης προσέθεσε μάλιστα πως καμία στήριξη δεν προσφέρει «στην πασοκοποταμίσια Ν.Δ. του Κυριάκου Μητσοτάκη και του καθεστωτισμού».

Τέλος, ανακοίνωσε την συμπαράταξη του με την Αφροδίτη Λατινοπούλου, για μια ανεξάρτητη δεξιά ενάντια στην αριστερή ατζέντα όπου «δεν χωρούν δεκανίκια, ούτε ηχεία του Μαξίμου».